Meer FAZ te Gasten

Wietse uit Roden

“Elk jaar proberen we wel een bezoekje aan Terschelling te brengen. Of het nu een weekend, midweek of langere vakantie is. Het mooie van het leven is dat je continue nieuwe herinneringen maakt. Zo’n bijzondere plek als Formerum aan Zee dient als een ankerpunt van waar je helder terug kunt kijken op wat er gebeurd is en hoe het leven zich ontwikkeld heeft.”

Hoe zou je FAZ omschrijven?

“Formerum aan Zee symboliseert voor mij de desolate schoonheid op één van de meest noordelijke plekken van Nederland. Het verbaast mij niet dat één van ’s werelds meest legendarische ontdekkingsreizigers hier vandaan komt: Willem Barentsz.”

Wat is je eerste herinnering aan FAZ?

“Een vriendenweekend in de late herfst, vele jaren geleden. Een fietstocht zonder duidelijke bestemming bracht ons tijdens een stevige herfstwind bij Formerum aan Zee. Na een heerlijke wandeling over het strand met de kop vol in de wind verruilden we de gure herfst voor de warme Zandzeebar. Mooie gesprekken en goede versnaperingen met fijne mensen is wat volgde.”

Welke plek bij FAZ is jou het meest dierbaar?

“De afgelopen jaren heb ik Formerum aan Zee meermaals bezocht met mijn vrouw. Dit mooie oord vond een plek in ons hart en we besloten daarom ons huwelijk in Formerum aan Zee te houden. Twee plekken zijn voor mij extra dierbaar. In het bostheater hebben we getoast op de liefde, op het strand hebben we tot in de nacht gedanst met alle dierbaren.”

boschplaat-wandeling

Wat hoop je in de toekomst
nog mee te maken bij FAZ?

“Elk jaar proberen we wel een bezoekje aan Terschelling te brengen. Of het nu een weekend, midweek of langere vakantie is. Het mooie van het leven is dat je continue nieuwe herinneringen maakt. Zo’n bijzondere plek als Formerum aan Zee dient als een ankerpunt van waar je helder terug kunt kijken op wat er gebeurd is en hoe het leven zich ontwikkeld heeft. Ik kijk er naar uit om bij een volgend bezoek met mijn prachtige vrouw en dochters te rennen door de duinen, te zwemmen in de zee en simpelweg met z’n vieren in stilte te staren naar de horizon.”

Waarom mogen Terschelling-gangers FAZ niet missen?

“De route vanuit het dorpje Formerum naar het strand is voor mij één van de mooiste routes die je kunt lopen, fietsen of rijden. Binnen een afstand van 2,5 km geniet je van prachtige landschappelijke contrasten: bos, duinen en strand.”

Ook een FAZ te Gast?

Een initiatief van Ongewikkeld – © 2020