Meer over Formerum aan Zee

Vermaken in Formerum aan Zee

Als waddeneiland biedt Terschelling activiteiten in alle soorten en maten. Zo is er voor iedereen op elk moment wel iets te doen! De hoeveelheid natuur en cultuur rondom Formerum aan Zee is eindeloos en kun je zelfstandig verkennen, maar excursies op Terschelling brengen je nét wat meer bij. Behoefte aan iets sportiefs en avontuurlijks of geniet je liever even op een comfortable manier van het eiland? We zetten het graag voor je op een rij! En mocht er niets tussen zitten, dan kun je altijd nog jutten voor het goede doel.
zeehonden-terschelling

Activiteiten op Terschelling

Laten we beginnen bij de natuur op Terschelling, die je vanuit de huifkar op een comfortabele en rustgevende manier kunt verkennen. Met name de uitgestrekte natuurgebieden bij Hoorn en Oosterend lenen zich perfect voor een huifkartocht. Ook zonder wagen kun je paardrijden op Terschelling of laat de kinderen lekker ponyrijden bij De Prairie in Formerum aan Zee!

Op het strand is blokarten natuurlijk niet meer weg te denken, maar je kunt ook een fatbike huren of onder begeleiding surfen en suppen. Zoek je wat beschutting? Dan ben je in het Bunker Museum of tussen de bomen van het klimbos aan het juiste adres! En anders zijn er voldoende lokale boerderijen en pluktuinen waar je het pure Terschelling kunt ontdekken.

Excursies op het wad

Zodra je aan de overtocht Harlingen-Terschelling begint, ervaar je het pure waddengevoel dat eigenlijk niet onder woorden te brengen valt. Maar los van die sensatie valt er ook nog eens heel veel te ontdekken in het waddengebied. Bijvoorbeeld tijdens het wadlopen maar zeker ook op het water. Zo zijn er tal van zeehondentochten die vanuit de haven in West-Terschelling vertrekken. In alle rust ronddobberen op dit werelderfgoed van UNESCO? Dan is de wadkanoën een prachtig alternatief waarmee je zelfs een tussenstop bij de zeehonden kunt maken! Heeft de rust op Terschelling je iets teveel ingedut? Dan is de adrenalinekick die je krijgt van wildwatervaren misschien voldoende om je uit je waddenslaap te halen!

Amusement op Terschelling

Bij cultuur en amusement op Terschelling denk je natuurlijk aan Oerol. Dit jaarlijks terugkerende festival tovert het eiland ruim een week lang om tot één groot festivalterrein. Aan dit festival valt in de maand juni dan ook niet te ontkomen, maar ook evenementen zoals de Berenloop, het Filmfestival en de Fjoertoer trekken jaarlijks een groot aantal deelnemers naar Terschelling.

Iemand die het hele jaar door publiek naar het oosten van Terschelling weet te trekken is Hessel die met zijn dochter Tess café De Groene Weide vijf avonden in de week plat speelt. Liever in alle rust een filmpje pakken? Daarvoor ben je welkom in het West-End Theater of Dorpshuis Ons Huis. Als je geluk hebt kun je zelfs buiten een film meepikken in het Bostheater!

Bonustip: bezoek het Terschelling Openlucht Filmfestival in augustus en ervaar cinema op adembenemende locaties!

formerum-aan-zee-vermaken

Contact Formerumaanzee.nl

Een initiatief van Ongewikkeld – © 2020