Meer over Formerum aan Zee

Verwennen in Formerum aan Zee

De Rustende Jager in Formerum is sinds 1965 een begrip in het hart van Terschelling als het gaat om lekker eten en gezelligheid. Het is daarom de perfecte plek om neer te strijken na een heerlijke eilanddag. Naast de heerlijke lokale gerechten wordt het eetcafé geroemd om de informele sfeer en feestjes met livemuziek tot in de late uurtjes! Voor ons staat De Rustende Jager daarom symbool voor ontspannen op Terschelling. Maar natuurlijk valt er nog veel meer uit te proberen!

Rustende Jager 2.0

Tot rust komen is 1, maar wil je je echt even in het paradijs wanen dan is strandtent de Zandzeebar in Formerum aan Zee op een mooie zonnige stranddag onovertroffen. Eigenlijk is het de moderne versie van de Rustende Jager, met frisse zomerse kleuren in plaats van de traditionele bruine kroeg. Ook de Oosterse invloeden doen hun werk om je onder begeleiding van hypnotiserende loungemuziek naar andere sferen te brengen. De loungebanken nodigen uit om lekker languit met een glaasje fris, koud drankje of zomerse cocktail van de zon te genieten. Wil je hier nog een extra dimensie aan toevoegen? Laat je dan verrassen door de kaart met fingerfood, salades, tosti’s en andere smaakvolle gerechten!

Schoemrakker

Als bierliefhebber maak je bij de Rustende Jager of Zandzeebar ongetwijfeld kennis met één van de Schoemrakker bieren. Wat de Skuumkoppe is voor Texel, is de Brandaan voor Terschelling. Over smaak valt te twisten, maar exclusiever is het bier (vernoemd naar de beschermheilige van de zeevaarders) zeker! De brouwerij aan de voet van vuurtoren de Brandaris is nog niet open voor rondleidingen, maar proeflokaal en bijbehorend eetcafé Storm is niettemin de moeite waard. Leuk detail: het brouwwater van Schoemrakker bieren komt rechtstreeks uit de Terschellinger duinen. Daar wordt het regenwater bijna volledig natuurlijk gefilterd wordt.

Genieten op Terschelling

Over smaak valt natuurlijk te twisten dus laten we nog een aantal hotspots van Terschelling op een rij zetten. Wil je direct na aankomst optimaal genieten? Loop dan links de haven uit richting het Groene Strand en plof neer op het terras van paviljoen De Walvis. ‘Misschien wel het mooiste plekje van Nederland’, aldus hunzelf maar eigenlijk mogen ze ‘misschien’ wel weglaten. Verder heeft de nog jonge foodbar Pura Vida in Midsland in korte tijd vele harten veroverd, brengt strandpaviljoen Heartbreak Hotel je in Amerikaanse sferen en zit Kaap Hoorn verstopt op een prachtige plek. Tot slot kun je eigenlijk niet om de cranberries van Terschelling heen, dus koffie/thee met gebak bij de Bessenschuur is ook altijd een succes!

 

rustende-jager

Contact Formerumaanzee.nl

Een initiatief van Ongewikkeld – © 2020