Meer FAZ te Gasten

Lars uit Groningen

“Van kinds af gaan mijn zus en ik met onze ouders naar Terschelling. Nog steeds zijn we er nagenoeg ieder jaar te vinden met de complete familie. Het hoogtepunt was de trouwerij van mijn zus in West, het bostheater en de Zandzeebar bij Formerum aan Zee. Dat zijn herinneringen voor het leven, maar daar komen gelukkig regelmatig weer nieuwe herinneringen bij!”

Hoe zou je FAZ omschrijven?

“Het gebied Formerum aan Zee bevat in mijn ogen het mooiste wat de natuur in Nederland te bieden heeft. De afwisseling tussen dorp, bos, heide, duin en strand binnen een paar honderd vierkante meter biedt je onder elke omstandigheid een geborgen en tegelijkertijd nietig gevoel.”

Wat is je mooiste herinnering aan FAZ?

“De meest spectaculaire herinnering is ongetwijfeld het moment dat mijn zus met trouwjurk en al de hottub bij de Zandzeebar insprong. Over het algemeen is mijn zus niet zo impulsief, maar op haar trouwdag in die omgeving viel alles van haar af en deed ze gewoon wat in haar opkwam. Ik zat er al in en het duurde even voordat ik geloofde wat ik zag! Het was het klapstuk op wat al een hele bijzondere dag was.’

Welke plek bij FAZ is jou het meest dierbaar?

“Voor mij heeft het Bostheater bij Camping Nieuw Formerum iets magisch. Een deel van de huwelijksceremonie vond daar plaats, maar ik heb er in de zomer ook hele bijzondere filmavonden beleefd. De plek maakt dat alles net iets meer binnenkomt en dat heb ik nergens anders zo sterk.”

Wat hoop je in de toekomst
nog mee te maken bij FAZ?

“Ik hoop nog veel dierbare herinneringen over te houden aan Formerum aan Zee. Mijn nichtjes zijn nog jong en het zou geweldig zijn om ze het gebied te laten ontdekken. Dat geldt natuurlijk ook voor mijn eigen kinderen, mochten die er in de toekomst zijn. Verder is mijn vriendin nog niet vaak op Terschelling geweest, maar ze raakt ook al aangestoken met het virus dus ik hoop dat we er samen nog veel mee gaan maken. Suppen langs de kunstlijn staat hoog op het lijstje!”

fietsen-op-terschelling

Waarom mogen Terschelling-gangers FAZ niet missen?

“Formerum aan Zee is een speciaal stukje Terschelling waar je helemaal op kunt gaan in het eilandgevoel. Tussen het dorp en de zee is het één grote ontdekkingstocht in een gebied zonder recreatiewoningen of andere bebouwing. Gewoon jij en het eiland. Dat is ultiem!”

Contact Formerumaanzee.nl

Een initiatief van Ongewikkeld – © 2020